Випадання волосся?! Успішна терапія, підтверджена наукою і часом!
(044) 280-1162
(068) 610-2020
КИЇВ, КЛОВСЬКИЙ УЗВІЗ, 11

Дифузне випадання волосся - це симптом, і включає такі форми, як гостре та хронічне телогенове випадання, анагенова алопеція, андрогенетична алопеція. Характеризується випаданням волосся на волосистій частині голови де 85% чутливих фолікулів і 15% неактивних телогенових фолікулів.

Фізіологічна зміна волосся проявляється в щоденному дифузному випаданні.

Постійне зростання і зміна волосся має три фази:

1. Анаген (активний ріст волосся, формується стрижень волосини, тривалість фази від 3 до 7 років, 80-95% волосся перебувають в цій фазі)

2. Фаза катагена (тривалість 2-3 тижні, перехідна фаза)

3. Фаза телогена (стадія спокою, 5-20% волосся перебувають в цій фазі, що призводить до випадання 50-100 волосин щодня)


Основним живильним елементом рогових клітин волосся і ороговілих клітин епідермісу є кератин, основу якого складають амінокислоти. Для формування волосся у волосяних фолікулах необхідна певна концентрація амінокислот. У разі патології, заповнення цих амінокислот має відбуватися за рахунок відповідних медикаментів.


Анагенове випадання спровоковано в основному медикаментами та іншими хімічними факторами (забруднення навколишнього середовища), дефіцитом заліза і цинку, нирковою та печінковою недостатністю, гіпервітамінозом А, розладами харчування і різними системними захворюваннями.


Телогенове випадання - волосся досить часто розвивається після пологів, також причиною можуть бути важкий психологічний стрес, інфекційний процес, після хірургічного втручання, прийому медикаментів. Волосяний фолікул при такому випаданні передчасно переходить в стадію телогена і випадає, але діагноз можна визначати тільки в тому випадку, якщо втрачено 25% волосся.


Анагенова алопеція - викликається систематичним прийомом хімічних препаратів.


Андрогенетична алопеція - характеризується облисінням в лобовій і тім'яній областях у чоловіків і зменшенням кількості волосся в цих зонах у жінок, це пов'язано з активізацією сальних залоз і пригніченням метаболізму у волосяних фолікулах. За останні роки у жінок підвищилася захворюваність за чоловічим типом і становить 90% всіх форм облисіння.


На сьогоднішній день розроблений ряд препаратів, які заповнюють дефіцит амінокислот в клітинах волосяних фолікул, підсилюють ріст волосся, покращують їх структуру і зупиняють випадання волосся.

При захворюваннях стержня і кореня волосся, лікарі клініки Медеско рекомендують пройти комплекс мезотерапевтичних процедур. Препарати підбираються індивідуально.


Курс складається з 5 - 8 процедур із застосуванням таких препаратів:

  • Dermaheal HL - 750.00
  • MesoHair - 900.00
  • MesoHairPro - 900.00
  • Meso-Genesis BP3™ - 1450.00
  • Hair Loss Control - 800.00
  • Filorga NCTF 135 - 1300.00
  • NCTF 135 HA - 1600.00
  • NCTF 135 HA+ - 2200.00

  • Пам'ятайте, що для успішної профілактики або лікування необхідно раннє звернення до лікаря, дисциплінованість у виконанні призначень.